Ogłoszenie

Witamy na forum!

Jeżeli jesteś tu pierwszy raz, koniecznie zapoznaj się z REGULAMINEM .
Zapraszamy również do przywitania się w dziale POZNAJMY SIĘ.

Ważne ogłoszenia i informacje od administracji znajdziesz TU.
Jeżeli chcesz dołączyć do naszej grupy na facebooku, zajrzyj TU.

Mamy już 30 000 postów!
Czy będzie 40 000?
~Bs

#1 2012-04-04 20:25:46

Black Star

Administrator

pw

Wielkanoc

wszystkim użytkownikom forum życzę serdecznie wszystkiego dobrego z okazji nadchodzących świąt wielkanocnych
dużo zdrowia, szczęścia, zadowolenia i radości!

jak obchodzicie święta? macie jakieś rodzinne tradycje? kto chodzi z koszykiem święcić jajka?

------------------------
http://i12.photobucket.com/albums/a217/Edvil/banner.png

I've seen the Glory. I've seen defeat as well but I have seen the Glory. Won epic battles. Reaped vast reward.
もう一度行こうか.

#2 2012-04-04 22:40:45

Kate

Moderator

Re: Wielkanoc

Ja również życzę wesołych świąt, zdrowia i optymizmu

Kiedy byłam mała rodzinną tradycją była bitwa jajkami . Ten, którego jajko będzie najmniej zbite, wygrywa . Z koszyczkiem zawsze chodziłam z rodzicami. Oczywiście koszyczek później jest nieprzestawiany, bo "będą mrówki". Następnego dnia rano jemy to co znajduje się w koszyczku. Ja już nie zjadam wszystkiego, bo wiadomo - jestem wegetarianką .

Donovan Caine nagi, z wodą spływającą po szczupłym ciele, gra mięśni pod skórą. Smakowita wizja. Mimo ostatniej scysji nadal uważałam, że policjant jest bardzo seksowny. A byłby jeszcze atrakcyjniejszy, gdyby wyjął sobie kij z tyłka i przestał płonąć świętym oburzeniem. No, ale nie ma ludzi doskonałych. - "Ukąszenie pająka" Jennifer Estep <3

#3 2012-04-05 18:01:31

Ewangelina

Użytkownik

Punktów :   

Ja w tym roku ozdobię jajka deoupage'em. To pomysł mej rodzicielki.

#4 2012-04-06 19:11:55

Black Star

Administrator

pw

Pytalska napisał:

Ja w tym roku ozdobię jajka deoupage'em. To pomysł mej rodzicielki.

świetny pomysł

u nas jajka farbuje babcia, klasycznie, cebulą. jutro idziemy święcić (bardziej dla tradycji niż dla religii), a potem przy śniadaniu zbijamy się jajkami i razem jemy. ^_^ szkoda tylko, że pogoda nie dopisała w tym roku.

------------------------

I've seen the Glory. I've seen defeat as well but I have seen the Glory. Won epic battles. Reaped vast reward.
もう一度行こうか.

#5 2014-04-11 08:58:41

Black Star

Administrator

pw

odświeżam na 2014
jak tam przygotwania do świąt? wielkie sprzątanie już w toku? ja nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia, kiedy pojadę do domu. ^^

------------------------

もう一度行こうか.

#6 2014-04-11 09:33:22

Cleo

Moderator

Call me!
Punktów :   

W środę w ramach przedświątecznych porządków, wraz z mamą dorwałyśmy się do szafki z pościelami. Część poszła do mojego domu, bo jeszcze nadawała się do wykorzystania, a część na szmaty do warsztatu ojca. Od razu więcej miejsca A jakie mama przeżyła zaskoczenie, kiedy wyjęłam stamtąd nową pościel, jeszcze zapakowaną
Siostra i ojciec "zaatakowali" panele w kuchni.
Planuję jeszcze chyba wyrzucić parę gratów. To jest oczyszczające

I wanna stay ''In the hearts and minds of every kind of universe''
"Cały świat jest rządzony siłą naszych myśli. Jeśli czegoś w myślach mocno pragniemy, to staje się to rzeczywiste, dzieje się"
www.cleo-chan.deviantart.com

#7 2014-04-13 16:25:35

Black Star

Administrator

pw

ja na razie jestem na etapie porządkowania krakowskiego mieszkania - ale to takie nieprawdziwe porządki świąteczne, no bo święta i tak w opolu. ale fakt, każde sprzatanie jest oczyszczające

a jutro chcę się zabrać za szykowanie jakichś wypieków, żeby mieć z czym pojechać do domu ^^

------------------------

もう一度行こうか.

#8 2014-04-15 13:48:36

Kate

Moderator

Ja jutro zamierzam przeprowadzić generalny porządek w pokoju, a w piątek będę piekła ciasto "rafaello". W sumie nie ma nic wspólnego ze świętami, ale ostatnio robiłam i jest to jedyne ciasto, które wyszło mi prawie idealnie (prawie, bo zapomniałam o ponczu na biszkopt) .

Donovan Caine nagi, z wodą spływającą po szczupłym ciele, gra mięśni pod skórą. Smakowita wizja. Mimo ostatniej scysji nadal uważałam, że policjant jest bardzo seksowny. A byłby jeszcze atrakcyjniejszy, gdyby wyjął sobie kij z tyłka i przestał płonąć świętym oburzeniem. No, ale nie ma ludzi doskonałych. - "Ukąszenie pająka" Jennifer Estep <3

#9 2014-04-15 16:58:46

Cleo

Moderator

Call me!
Punktów :   

Dziś pokonałam kolejną szafkę i stwierdziłam, że jest parę ubrań, które sprzedam.

"Cały świat jest rządzony siłą naszych myśli. Jeśli czegoś w myślach mocno pragniemy, to staje się to rzeczywiste, dzieje się"

#10 2014-04-15 23:56:10

Livvy

Moderator

2053911
Call me!
Punktów :   

BS, dobrze widzę? PIECZESZ? Robisz coś kulinarnego?

#11 2014-04-17 08:36:59

Cleo

Moderator

Call me!
Punktów :   

Co jecie na święta? Oprócz jajek xD
My mamy zupę chrzanową, jeśli dobrze pamiętam, standardowo kurczaka/albo rolady mięsne, kluski śląskie. Mama robi wtedy też taki lekki sos jogurtowo-majonezowo-chrzanowy, który osobiście uwielbiam.
Jeśli chodzi o ciasta, to mój ojciec dostaje je jako prezent od miejscowej piekarni, z którą współpracuje. Jest tam babka, mazurek, bułeczka, którą można wykorzystać jako chlebek do święcenia i wiele innych rodzajów wypieków.

#12 2014-04-17 21:08:50

Livvy

Moderator

2053911
Call me!
Punktów :   

Barszcz biały/żurek, biała kiełbaska, jakieś kotleciki, mama ma jeszcze galaretkę, ale ja nie jadam. Będziemy też piec dwa rodzaje babek, mama upiekła też chleb. Wszystko

#13 2014-04-18 06:27:14

Cleo

Moderator

Call me!
Punktów :   

Mnie w tym roku post nie obowiązuje, yay! <3 Ale nie, nie będę się opychać kiełbasą.

#14 2014-04-18 08:39:09

Livvy

Moderator

2053911
Call me!
Punktów :   

Może się mylę, ale zdaje się, że od niedzieli postu już nie ma? Albo nawet od soboty?

#15 2014-04-18 10:23:09

Cleo

Moderator

Call me!
Punktów :   

Dzisiaj i jutro jest post. A jak już tak dokładnie chcemy określić, to do "rozwiązania" dzwonów.

pun.pl - załóż darmowe forum dyskusyjne PunBB

kliknij raz dziennie - pomóż wypromować forum!

Stopka forum

RSS