Snepa też nawet lubię, ale najbardziej z HP kocham Remusa i Syriusza
Wszyscy bohaterowie ''Kamieni na szaniec'' - ale to może dla tego, że kocham czasy drugiej wojny światowej.
I wspaniały jest Dick Burton z ''Gdzie Wasze ciała porzucone'' Philipa Farmera, którego lubię, bo ma zalety i wady, jak niestety niewiele postaci książkowych w tych czasach - a nie znoszę postaci doskonałych.
Trochę ich jest. Wymienię tych, którzy pchają mi się do głowy w chwili obecnej. Kolejność nie ma znaczenia:
- Louis de Pointe du Lac z "Wywiadu z Wampirem"
- Szprota, Frida z "Dzikich kur"
- Lestat de Lioncourt z "Wywiadu" i "Wampira Lestata"
- Harry Potter
- Bella Swan z sagi "Zmierzch
- Broszka z "Broszki i "Dublerki"
- Claire, Shane, Michael, Eve z "Wampirów z Morganville"
Jest ich jeszcze sporo, ale ci są dla mnie chyba najważniejsi.
Hmmm, w tym momencie nie pamiętam zbyt dużo, ale mogę wymienić na pewno:
- Geralt z Rivii (cykl wiedźmiński)
- Corwin z Amberu (Kroniki Amberu Zelaznego)
- Benedykt z Amberu (jak wyżej; postać w sumie drugoplanowa, ale bardzo mi odpowiada)
Może później coś jeszcze dopiszę.
Ostatnio edytowany przez Fay (2011-08-12 08:28:59)
teraz do usubionych bohaterow ksiązkowych doszla Scarlett z powieści o takim samym tyltule oraz Artemis Fowl ksiązka nosi taki sam tytuł.
Administrator
Black Star napisał:
ulubieni: Iwan z "Braci Karamazow", Ravic z "Łuku triumfalnego", Szakal z "Dnia Szakala"
i paru innych, ale teraz nie chce mi się przypominać
a najlepsza wredna postać - Cathy z "Na wschód od Edenu"
muszę kiedyś bardziej szczegółowo uzupełnić tę listę, ale na razie dopisuję tylko Maurę Isles z serii książek Tess Gerritsen oraz ŚMIERĆ z Pratchetta.
Użytkownik
Tytułowy Percy Jackson z powieści (nie wiem co to jest ) "Percy Jackson i Bogowie olimpijscy" seria książek ogólnie bardzo mi się podoba
Administrator
Black Star napisał:
Black Star napisał:
ulubieni: Iwan z "Braci Karamazow", Ravic z "Łuku triumfalnego", Szakal z "Dnia Szakala"
i paru innych, ale teraz nie chce mi się przypominać
a najlepsza wredna postać - Cathy z "Na wschód od Edenu"muszę kiedyś bardziej szczegółowo uzupełnić tę listę, ale na razie dopisuję tylko Maurę Isles z serii książek Tess Gerritsen oraz ŚMIERĆ z Pratchetta.
+ hrabia de Passavant i lady Griffith z 'Falszerzy' A. Gide'a
ja kocham harrego pottera ! przeczytałam książki rowlling w 3 językach i dalej mi się nie nudzą