Użytkownik
Kumple (ang. Skins) – brytyjski serial opowiadający o życiu grupy nastolatków z Bristolu. Premiera pierwszej serii miała miejsce 25 stycznia 2007 roku na antenie kanału E4. Tytuł serialu pochodzi od słowa skins, które w slangu brytyjskim oznacza bletkę – bibułkę do skręcania jointów bądź papierosów.
Jak dla mnie, do ów serial powinien być ekranizacją obowiązkową w każdej ze szkół. Mimo, że jest tam pewno seksu i sprośnych żartów. Jednakże nie ma pozycji wśród seriali, która jest tak prawdziwa i tak niemożliwa zarazem. Ukazuje problematykę codzienności typowego, oryginalnego, spragnionego wrażeń, uczuć , przygód i doznań seksualnych siedemnastolatka.
Administrator
część moich znajomych to ogląda i sobie chwali, ja widziałam odcinków parę, ale mnie osobiście seriale o nastolatkach mało jarają, zresztą w ogóle za obyczajowymi serialami nie przepadam, bo w filmach szukam czegoś innego od życia, jakiejś odskoczni. a wszelakie problemy młodości i sercowe podboje nastolatków nie są niczym nowym. poza tym, 17 lat - było, minęło, chyba trudno mi się z tym teraz identyfikować.