'Big Love' - zupełne zaskoczenie jak dla mnie, trochę pozytywne - trochę nie. Realizacja filmu jest fenomenalna, gra aktorska głównych bohaterów w sumie niczego sobie - pierwsze moje wrażenie to było jedno wielkie "wow", a teraz... w sumie przyznać muszę, że delikatnie trąciło nudą, ale obraz całkiem szczery, co jest zasługą świetnego scenariusza. Hamkało zebrała dużo pozytywnych recenzji, ale mi osobiście działała na nerwy, nie wiem czemu.
"I że cię nie opuszczę" Ogólnie mi się film podobał. Byłam na tym filmie z klasą i niektóre dziewczyny się na nim poryczały. Sam pomysł na ten film całkiem, całkiem. Aktorzy również moim zdaniem dobrze dobrani. Jedynie zakończenie mnie trochę zawiodło.
Administrator
wczoraj byłam z całą rodziną na 'stawka większa niż śmierć' i... bardzo mi się podobała. film z przymrużeniem oka, dużo żartów politycznych, dużo nawiązań do serii telewizyjnej, a jednocześnie dużo akcji.
Administrator
byłam ostatnio na 'iron sky' i mimo kontrowersji wokół tematu, mimo nieznanej obsady, mimo całkowicie odrealnionej fabuły - uśmiałam się strasznie!
Ja co prawda nie byłam w kinie, ale wraz z moim chłopakiem obejrzeliśmy sobie "Nietykalnych". Naprawdę polecam ten film. Na autentycznych faktach, ale można się pośmiać
Cleo napisał:
Ja co prawda nie byłam w kinie, ale wraz z moim chłopakiem obejrzeliśmy sobie "Nietykalnych". Naprawdę polecam ten film. Na autentycznych faktach, ale można się pośmiać
ooo właśnie ten film muszę obejrzeć
był ktoś na "Dyktatorze"?
Ja ostatnio (i całkiem niedawno) byłem z klasą na XXY. Film opowiada o hermafrodycie, jej-jego rodzicach, problemach itd. Nie umiem oceniać filmów, więc powiem, że chyba był całkiem w porządku, choć - co oczywiste - dla przyjemności bym go drugi raz nie obejrzał. Niestety, moja klasa nie była do końca w stanie utrzymać pełnej powagi (mnie zresztą też), ale w razie czego lojalnie ostrzegam, że w filmie znajdują się dość mocno... dosłowne sceny.
A już w ten piątek znowu do kina... Heh, bycie w klasie humanistycznej ma swoje plusy.
Administrator
Kate napisał:
był ktoś na "Dyktatorze"?
ja się zastanawiam, w sumie chętnie bym się wybrała. pewnie dużo żartów będzie niesmacznych, ale zwiastun mimo to wydał mi się zachęcający.
natomiast już dwa razy widziałam 'avengers' i jestem zachwycona.
Też bym chciała iść na Dyktatora, ale nie mam z kim ^^'
Administrator
no, to ja tak samo, a poza tym nie mam czasu nawet żeby zjeść obiad i chciaż spróbować się wyspać, a co dopiero myśleć nad kinem...
natomiast niecierpliwie czekam jeszcze na nową 'epoke lodowcową' ^^
Administrator
byłam niedawno na czwartej już 'epoce lodowcowej' i jak zwykle dobrze się bawiłam ^^ dużo humoru i fajnie wykreowane postacie, chociaż wydaje mi się, że wcześniejsze części były nieco lepsze.
Użytkownik
Dziewczęta, i ja byłam również na Nietykalnych. Nie lubię komedii, więc mam neutralne odczucia. Aczkolwiek ogólny zarys fabuły genialny.
Administrator
byłam na 'batmanie' <3 bardzo zgrabne zakończenie trylogii, ani dołujące, ani cukierkowe i trzyma klimat poprzednich filmów. polecam, a sama wybieram się jeszcze raz.
Administrator
najnowsza część sagi bourne'a dość rozczarowująca, muszę przyznać. 'dziedzictwo bourne'a' może ma sporo akcji i nie ogląda się źle, ale jak dla mnie nie dorównuje poprzednim częściom. no i nie ma matta damona, a to jego postać łączyła wszystkie filmy. nie polecam.
W lipcu byłam z ojcem na "Prometeuszu 3D". Zapowiadało się na naprawdę niezły i interesujący film. Ale zakończyło się tak, że nasuwało się pytanie "to już koniec? O.o". Zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam. Nie było w nim czegoś takiego, co by mnie poruszyło, zaskoczyło, albo nawet przeraziło. Przez cały film oczekiwałam jakiejś naprawdę dobrej akcji. Co prawda działo się coś przez chwilę, ale nic specjalnego. A i koniec nawiązywał do "Obcego".
Btw. właśnie zobaczyłam, że dzisiaj premiera Niezniszczalnych 2! Kto idzie?! Bo ja na pewno