No ja właśnie też . Zawsze wchodzę na pudelka jak loguję się na pocztę o2
Administrator
ja tak samo
Dla mnie spora część dzisiejszego przemysłu muzycznego to jedna wielka porażka. Kiedyś muzykę też robiło się w jakimś stopniu dla pieniędzy, ale nie było gwiazdek typu Justin Bieber, Miley Cirus czy, z naszego podwórka, Feel. A przynajmniej nie dominowały. A jak jest teraz? W telewizji czy radiu nie leci nic innego, tylko tego typu wytwory. Ja rozumiem, że każdy może sobie słuchać takiej muzy, jakiej chce, tylko dlaczego tylko ją się promuje? Odpowiedź, mimo, że prosta, mnie nie satysfakcjonuje: dla kasy. Niestety, taka prawda. Wszystkim obecnie rządzi to, co przynosi zyski, więc muzyka nastwiona na jak największą popularność. Przez to spycha się inne gatunki do podziemia i właśne to mnie tak boli.
Administrator
większość dzisiejszej muzyki tzw. 'popularnej' nie jest zbyt wysokich lotów, ale cóż... ludzie (tj. zdecydowana większość) właśnie tego chcą słuchać, więc tv/radio dopasowuje się do nich. justin bieber bije rekordy popularności na youtube'ie, co oznacza, że ludzie po prostu chcą tego słuchać, taki jest dzisiejszy gust...
No właśnie. Ale ja czegoś nie rozumiem. Tyle osób mówi, pisze w internecie, że Justin Bieber to głupi dzieciak itd. To skąd on ma tylu fanów?
Administrator
wiesz, to jest tak - jak ktoś się wybije na szczyty popularności to ma mnóstwo fanów i mnóstwo antyfanów... z każdym popularnym artytą/zespołem tak było.
Fani Biebera to zazwyczaj słodkie dziewczynki do 13 lat, które zobaczyły sw33taśnego blondaska i marzą o tym, aby odlecieć z nim na różowym pegazie do swojego bajkowego świata ;P Ale on powinien już być po mutacji O_o
Jak słyszę gdzieś jego piosenkę to mi się poprostu śmiać zachciewa. [ bejbe bejbe ooo ]
A co porażek to hmm.. Jeszcze ze 2 miesiące temu na Vivie była popularna piosenka ' Lans ' gdzie w teledysku jakieś kobiety [full solarium i z 10l fluidu na twarzy] tańczą sobie koło faceta. Nie pamiętam czyje to jest, ale straszne -_-
Choco napisał:
A co porażek to hmm.. Jeszcze ze 2 miesiące temu na Vivie była popularna piosenka ' Lans ' gdzie w teledysku jakieś kobiety [full solarium i z 10l fluidu na twarzy] tańczą sobie koło faceta. Nie pamiętam czyje to jest, ale straszne -_-
Chodzi Ci o to : http://www.youtube.com/watch?v=xhyBHmBrAMc ? No nie może być !! To jest świetna piosenka, nie Cleo?
Ale każdy ma różne gusta
Użytkownik
Choco napisał:
Jak słyszę gdzieś jego piosenkę to mi się poprostu śmiać zachciewa. [ bejbe bejbe ooo ]
Śmiać? Ja osobiście mam odruch wymiotny - dlatego też unikam owego... wokalisty. U mnie w szkole niestety trwa pseudomania na Biebera ('udawanie', że się go lubi, a to jest jeszcze gorsze). Trudno uwierzyć, że to ludzie z 2 gimnazjum O_O
Administrator
MiKa napisał:
U mnie w szkole niestety trwa pseudomania na Biebera ('udawanie', że się go lubi, a to jest jeszcze gorsze). Trudno uwierzyć, że to ludzie z 2 gimnazjum O_O
huh? ale po co udawać, że się go lubi? dziwny motyw...
Użytkownik
No, właśnie nie wiem. Osoby, które twierdzą, że go nie lubią, potrafią latać wywrzaskując jego piosenki, kupują sobie koszulki "I love Justin Bieber".. przeraża mnie to.
Choco - Klip do "Lansu' jest w zrobiony w charakterze groteski. Wyśmiewa dotyczasowe teledyski, które opierają się właśnie na motywie "laski - gościu - dupa"
Ale ogólnie nic mi się w tym nie podoba.. xD
Co do Biebera, to moi drodzy forumowicze muszę stwierdzić, iż... jest on OBLEŚNY, ma taką mordę, że po prostu... Może nie wszyscy się ze mną zgodzą, bo gusta są różne, to moja opinia.
A co do tego "Lansu" , to naprawdę fajna nuta D
Oczywiście, że Biber jest porażką. (Mimo to szacunek mu się należy. [choćby nawet minimalny] Nie każdy ma taką szanse w życiu, którą potrafi wykorzystać)
Porażką są też według mnie nowe polskie "gwiazdy" czyli Mandaryna, Honey, Ci od mam czinkłaczento, pewex, mrozu itd.