Nie mam pojęcia. Nie jestem takim znawcą... Być może chce chronić młode i mimo, że była w zgodzie z kotem chce być ubezpieczona, a jak wiadomo, pozorny jest zawsze ubezpieczony.
Ja lubię to, że kiedy przychodzę do domu, to wiem, że czeka na mnie mój pies. Mogę mu nagadać kto mi podpadł, a ona słucha i patrzy się na mnie swoimi czekoladowymi oczami... Nie wyobrażam sobie domu bez zwierzaka. Nie rozumiem ludzi, którzy nie lubią zwierząt, przecież one tyle radości w życiu dają...
ja mam psa .. rasy Owczarek podhalański wabi się Dino ma prawie 2 lata . ;d
jest kochany.. ale potrafi zdenerwować . :D
najgorsze jest to, że strasznie się ślini :( i całą mnie brudzi . ;d
lubi biegać i ocierać się o choinki [ nie wnikam .. ;d ] ale też biegać za patykiem i zakopywać kości ;d
Użytkownik
ja jak byłam mała to miałam kundelka-Abi. Pamiętam go trochę. Słodziaśny był, ale niestety zginął kiedys na spacerze...;(
A obecnie nie mam zwierzaka bo rodzice się nie chcą na rzadnego zgodzić...
Psiaczek
Zabawy zimą
To niekończący się pościg za money, money. Po drodze gdzieś zapominamy,
O ludzkich wartościach, różnych mądrościach. Szczerej miłości, marzeniach,
Stając się toksyczni dla otoczenia.
Niom, to jest ten "mały" XD
Użytkownik
Ja mam 2 chomiczki syryjskie - Juniora i Tuśkę ^^ na urodziny od przyjaciólki dostałam bojownika, ale po 2 miechach zdechł Nazywał się Ronald...
Kaelsy prześliczny husky
Masz ślicznego psa Kaelsy ^^
Ja mam owczarka niemieckiego a wabi się Bruno
Ma już cztery lata, a dalej rozrabia...
http://img641.imageshack.us/img641/3951/e48068cbb3.jpg
Jest uroczy
Użytkownik
ja mam chomiczka dżungarskiego i nazywa się Sakura ^^ jest słodziutki ^^
Użytkownik
Ja mam wymieniać wszystkie?
No więc jest kundelek - Dino, oj staruszek, na ludzkie ma już około 75 lat, najukochańszy jest w rodzinie ze zwierzaczków, może dlatego, że to był piesek mojego zmarłego braciszka ([*])
Mieszanka Buldoga i Doga niemieckiego - Perełka, rok ma dopiero, a wielka jak nie wiem co, jej "mamą" jest moja babcia.xD
Są też dwa króliczki - imion nie mają, dziadek za nie odpowiada.
I rybki, za które odpowiadają rodzice z bratem.xD
No i oczywiście moje malutkie kochanie:
Żółwik stepowy - Kleopatra (Kleo) - 4 latka będą w czerwcu, dostałam ją od taty kolegi jak miała półtora roczku, ponieważ po 6 miesiącach znudziła się jego synkowi, jak tak można traktować zwierzęta?
Zwierzak to nie zachcianka, to towarzysz;)
Ja mam w domu 5 zwierzaków: owczarka- (duży, dziewięcioletni szczeniak) Zwie się Szeba
dwa koty- Milusię i Maćka (mimo że są do siebie podobne nie są rodzeństwem)
Oraz dwa gryzonie- królika Tomiego i szczurka Oriego
Ostatnio edytowany przez Konvalia (2010-04-28 16:16:44)
Oo, a ja nie powiedziałam o swojej Grandzie.
Granda rasy Berneński Pies Pasterski (lub po prostu berneńczyk) to dwumiesięczna, zwariowana, żywiołowa sunia, której imię pasuje idealnie. Jest z hodowoli " z Łowickiego Księstwa". Jest niesamowicie mądrą sunią. W parę dni nauczyłam ją: podawać łapkę, przybijać piątkę, podawać na żądanie prawą bądź lewą łapę, slalom, leżeć (nad tym jeszcze trochę pracujemy) oraz taka "przewracanka".
Kiedy zobaczyłam ją pierwszy raz, chciało mi się płakać, bo przypomniała mi się moja Taja...
Zdjęcie Grandy pokazywałam chyba w naszych fotkach
Ja mam Lavanyę (Pisklaka, Kluśkę, Kluśka, Kotencję, Hasanka, jak kto woli, różnie się ją zwie) rasy neva masquerade. 20 lipca skończyła rok. No i jest to kotka oczywiście xd Jej zdjęcia i ciekawe historie z życia wzięte znajdziecie na www.lavanyathecat.blox.pl