Szczerze mówiąc to teoretycznie mogłabym w Krakowie mieszkać, ale jest jeden duuuży minus- strasznie tam drogo.
Wow, na Mazurach jeszcze nie byłam... Ale mam nadzieję, że tam też w końcu trafię
Administrator
Olga napisał:
no zgadzam się co do Krakowa. serio jest śliczny. żałuję że tam nie mieszkam
. o
też zawsze chciałam mieszkać w krk. no i w końcu się (prawie) udało.
Livvy napisał:
Szczerze mówiąc to teoretycznie mogłabym w Krakowie mieszkać, ale jest jeden duuuży minus- strasznie tam drogo.
tak samo jak warszawa i wrocław XD
zresztą, przyjechałaś w pechowym terminie, w wakacje zawsze jest drożej, bo wszyscy podwyższają ceny 'bo bogaci turyści z europy przyjeżdżają'.
--
w przyszłym tyg. chyba jadę na jakieś wakacje O.o pojeżdżę trochę po polsce.
Taaak, Kraków jest zdecydowanie moim ulubionym miastem w Polsce. Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i również z chęcią zamieszkałabym tam dłużej na stałe... ale w weekend niestety tylko przelotnie na kilka godzin go odwiedzę... a potem Zakopane po raz enty.
Administrator
w sumie powinnam to napisać w zeszłym roku, ale jakoś mi uciekło - otóż, strasznie polecam w Polsce rejony małego miasteczka o nazwie Borne Sulinowo, gdzie spędziłam ostatnie wakacje. to jakieś dwie godziny od Kołobrzegu, super miejsce jak ktoś chce wakacjować w spokoju i bez tłumu turystów, a jednocześnie jest mnóstwo atrakcji nieopodal, w Bornym można zwiedzać bunkry z czasów wojny i oglądać różne militarne artefakty, a także polatać awionetką, pochodzić po parkach linowych, są też lasy i jezioro z plażą...
Black Star napisał:
w sumie powinnam to napisać w zeszłym roku, ale jakoś mi uciekło - otóż, strasznie polecam w Polsce rejony małego miasteczka o nazwie Borne Sulinowo, gdzie spędziłam ostatnie wakacje. to jakieś dwie godziny od Kołobrzegu, super miejsce jak ktoś chce wakacjować w spokoju i bez tłumu turystów, a jednocześnie jest mnóstwo atrakcji nieopodal, w Bornym można zwiedzać bunkry z czasów wojny i oglądać różne militarne artefakty, a także polatać awionetką, pochodzić po parkach linowych, są też lasy i jezioro z plażą...
ooo super, dzięki! Takie miejsca najbardziej lubię Z atrakcjami i bez tłumów ludzi
A ja polecam Kołobrzeg Śliczne miasteczko, ładna plaża, molo, port, zawsze coś się dzieje. Tylko latem jest mnóstwo turystów i niestety ceny są wysokie, raczej dla Niemców niż Polaków, ale i tak jest fajnie
Administrator
w kołobrzegu jest cudowne muzeum lotnictwa i samoloty!
jakby ktoś wątpił, że samoloty są piękne, to zdjęcia na dowód:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid … =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid … =3&theater
Administrator
http://stylzycia.newsweek.pl/27-powodow … 974,1.html - ironicznie i z pomysłem, jak sądzicie, przyniesie efekt i ściągnie turystów do polski? bo zdjęcia naprawdę piękne.
Nie jestem w stanie odpowiedzieć. Ludzi ściągają do innych krajów tak różne czynniki, że mogłabyś się zdziwić. Przykład: Turcja nakręciła przepiękny serial o czasach Sułtana Sulejmana, emitowany aktualnie w TVP, Wspaniałe Stulecie. Bułgaria zakupiła prawa do emisji tego filmu. Po wyświetleniu go w tym kraju, Turcja przeżywała niesamowite oblężenie bułgarskich turystów, co wcześniej się nie zdarzało w takiej ilości. Wszystkich łączył jeden cel - obejrzenie zakątków ze znanego im serialu.
Może te zdjęcia nie ściągną turystów, ale może choć odrobinę zmieni się ich postrzeganie Polski.
Razem z moim S. obiecaliśmy sobie, że będziemy podróżować. A jak te podróże zaczniemy, to pierwszym celem będzie zwiedzanie zamków w Polsce! Oboje uwielbiamy chodzić po zamkach, twierdzach Nie mogę się doczekać, aż stanie się to możliwe
Ojej! Jak super! Odwiedziłam wiele, naprawdę wiele zamków w Polsce. Na południu kraju nie ma chyba żadnego, którego bym nie zwiedziła. Jak coś, to polecam się
Cleo napisał:
Ojej! Jak super! Odwiedziłam wiele, naprawdę wiele zamków w Polsce. Na południu kraju nie ma chyba żadnego, którego bym nie zwiedziła. Jak coś, to polecam się
Dzięki !! Na pewno do Ciebie napiszę jak będziemy się kierować na południe