Tutaj piszecie w jakich państwach już byliście. A jeśli ktoś nie był za granicą, to można napisać w jakim mieście się było w Polsce .
W Szwecji, w Niemczech, w Czechach, na Fuerteventurze, na Tenerifie, Lanzarote (w sumie można to ująć jako "Wyspy Kanaryjskie", ale tak jakoś mi lepiej wygląda ^^) i w tym roku Włochy (i MOŻE Grecja). Ale za to w Polsce to tylko Szczecin i okolice (a jak xD), Wejherowo, Gdańsk, Wrocław, Wadowice, Rybnik, Warszawa, Poznań i takie małe cosie różne
A mojej Rudy nie dopisałaś! Foch!
Byłam w Czechach i Słowacji. Zwiedziłam całą Polskę południową od Jeleniej Góry po Przemyśl.
W przyszłym roku mam zwiedzić Florencję i Rzym (Włochy) z klasą.
Zapomniałam o takich mieścinach jak Władysławowo, Gdańsk, Gdynia i inne takie.
Jeej, ja bym chciała na wyspy kanaryjskie, kocham takie klimaty ;D.
I do Rzymuuu ).
A ja byłam w : Belgii, Portugalii, na Maderze, Hiszpanii (a właściwie przejeżdżałam), Słowacji i na Ukrainie.
A w Polsce to: Suwałki, Kraków, Zakopane, Poznań, Lublin ( i okolice) , nad morzem (już nie pamiętam nazw miejscowości:P) itd.
Administrator
Polska (wymienie te ważniejsze dla mnie miasta): Opole (XD), Krak, Wawa, Wroc, Szczecin (^_^), Poznan (ale to bylo wieki temu - niewiele pamietam), Gdańsk (patrz Poznan), Orzechowo, Katowice, Zakopane, LB (Lewin Brzeski), wiecej grzechow nie pamietam
Poza Pl (wymienie te, w których bylam na dłużej, a nie "przejazdem"): Słowacja, Niemcy (ograniczone wlasciwie tylko do Berlina), USA (tylko stan NY, NJ i okolice), Wlochy (Florencja), Hiszpania, Francja (Paryz i Prowansja), Hiszpania
zdaje sie, ze nic nie pomieszalam ;P i ze o niczym nie zapomnialam
Byłaś w USA?! Łaa, ja też chce
. Achh, Nowy York - miasto gwiazd xD.
A ja nie byłem nigdy za granicą przynajmniej nie praktycznie pochwale sie za to gdzie w polsce byłem
Więc:
Trójmiasto, ustka, Łeba, Hel, większość województwa Warmijsko-Mazurskiego i ogólnie Mazury, Warszawa i większość mazowsza, Wszystkie co do jednego z parków narodowych naszych polskich
, Zakopane i troche Tatr, Kielce i góry świętokrzyskie, Bieszczady które znam prawie na pamięć, Kalnica, Stolec
(Miasto na śląsku) Małe Sworne Gacie (inna miejscowość gdzieś na pomorzu) i inne miejscowości o śmiesznych nazwach, różne inne góry których nie chce mi sie wymieniać
śląsk Wrocław , Radom , Kraków , Poznań, Toruń , Malbork, Częstochowa, wogule jeśli o polske chodzi to łatwiej by chyba było powiedzieć gdzie nie byłem, więcej nie pamiętam.
Zazdroszcze wszystkimn co byli za granicą mi sie nie udało znaczy byłem teoretycznie za granicą w Słowacji , Ukrainie i Niemczech ale tylk oza granice wyszedłem sobie a nie byłem w kraju, mieście zagranicą....
Wogóle gdzie sie wam najbardziej podobało i dlaczego?
ale za granicą czy w Polsce?
PS.: Ja Cię kiedyś zabiorę za granice ;p. Jak zasłużysz, oczywiście xDD.
Administrator
Kate napisał:
Byłaś w USA?! Łaa, ja też chce
![]()
. Achh, Nowy York - miasto gwiazd xD.
mozesz sie ze mna zabrac jak znow tam sie wybiore
Miasto gwiazd to chyba raczej Hollywood? W NY są raczej biurowce i... tak, wiecej biurowców.
z chęcią się z Tobą zabiorę ;DD
no ale też są gwiazdy. Jakiś czas temu spacerowała tam wieczorem Britney Spears xDD.
Jeeeej! Zazdroszczę, że masz tatę pilota! Tylko napewno są nerwy, żeby nic złego się nie stało. Ale tak poza tym to świetnie!. Też bym tak chciała. Kocham zwiedzać poza Polską. Kocham widzieć, dotykać i czuć coś, czego nie ma w Polsce. Piękne widoki, morza, domy, ulice, roślinność... achhhh
xDDD.
po 1. dla mnie kiełbasa jest BLEE!
po 2. Polska jest do niczego. Wszystko co ciekawe, już widziałam, a jeśli nie to nie mam ochoty xD. A nad morzem byłam tyle razy, że więcej razy nie mam ochoty być. Pogody są zawsze do dupy!!
eh nawet nie wiesz ile ciekawych miejsc jest w polsce o których prawie nikt nie wie a w polsce nad morzem to raczej średnio jest
a kiełbasa nasza jest dobra
zagraniczna jest BLEE!