"Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus". Czyli i faceci i my jesteśmy takimi ufoludkami =]
Poznałam kolesia z którym da się gadać o wszystkim i o niczym. I jest naprawdę supcio
Ee tam, z każdym się da. Zwłaszcza na początku. Ja znam wielu chłopaków, z którymi "da się gadać o wszystkim i o niczym" i nie widzę w tym niczego dziwnego
Niestety inteligentni mają jedną wadę. Łączą się raczej z osobnikami o podobnym poziomie intelektualnym...
ale znam dość długo. i nadal mamy o czym gadać.
A miałam kiedyś przyjaciela. Od razu przypadliśmy sobie do gustu. Nasi ojcowie się przyjaźnią.
Ale nasza przyjaźń nie przetrwała.
Gdy zaczęło nam się psuć doszłam do wniosku że trzeba zobaczyć o co chodzi.
Napisałam do niego na gg z innego numeru i że się tak za przeproszeniem wyrażę ,,wyrzygał" jakiejś niezajomej lasce co mu leży na wątrobie jeśli chodzi o mnie. A mi tego nie powiedział
Zdaje mi się ze miał do mnie prety o to ze ja mu się podobałam (powieział mi to) a ja wybralam innego. Po powiedział tak: ,,zrobiła się wkurzająca odkąd ma chłopaka" A była taka jak zawsze
Administrator
Natka1995 napisał:
ale znam dość długo. i nadal mamy o czym gadać.
A miałam kiedyś przyjaciela. Od razu przypadliśmy sobie do gustu. Nasi ojcowie się przyjaźnią.
Ale nasza przyjaźń nie przetrwała.
jeżeli nie przetrwała - to nie była przyjaźń.
przyjaźni nie straszne jakieś chwilowe problemy.
no niby tak..
a o tym cyt,, ale znam go dość długo i nadal mamy o czym rozmawiać" to o tym co mogę z nim rozmawiać o wszytskim i o niczym.
Administrator
tak naprawdę faceci nie różnią się aż tak bardzo od dziewczyn
i z kobietami, i z mężczyznami można pogadać praktycznie o wszystkim, szczególnie jeżeli dwie osoby "nadają na tych samych falach" ^^
Ano zgadzam się. Z Michałem mogę gadać godzinami o wszystkim i niczym. Tak samo z Arturem
Pozwolę sobie zabrać głos w tej kwestii, bo chyba dobrze by było poznać stanowisko "faceta" w tej kwestii, czyż nie ? :]
Więc, my faceci nie jesteśmy aż tacy skomplikowani, jak wam się może wydawać. Myślimy prostolinijnie, i staramy sobie wszystko jak najbardziej ułatwić. Nie musicie używać żadnych specjalnych tricków, czy sztuczek, aby nawiązać z nami kontakt (a przynajmniej nie ze mną, bo wiadomo faceci są różni ). Najczęściej wystarczy szczery uśmiech, oraz zainteresowanie rozmową, jak wspomnieli moi poprzednicy, a jesteśmy wasi .
Tak na marginesie, przydałby się taki sam wątek w odniesieniu do was, drogie kobiety. Choć w gruncie rzeczy, większość z was, również działa według pewnego ustalonego schematu, więc to tylko tak dla pewności.
Pozdrawiam
Administrator
my kobiety też rozmawiamy (prawie) o wszystkim - zależy oczywiście od konkretnych zainteresowań danej osoby.
jak dla mnie, to "o czym rozmawiać?" nie wiąże się aż tak bardzo z płcią, tylko po prostu od osoby. przecież nie wszyscy mężczyźni i nie wszystkie kobiety rozmawiają o tym samym, prawda?
No oczywiście że tak, największą satysfakcję bez wątpienia daje tłumaczenie kobiecie "kiedy jest spalony" .
Ale macie rację, wszystko zależy indywidualnie od osoby, z którą rozmawiamy, więc pytanie o czym rozmawiać z facetami jest w mojej ocenie, puste. Lepsze jest pytanie o czym rozmawiać "z facetem", ale to już musicie wiedzieć same, bo każdy z nas jest inny.
Administrator
moje ostatnie doświadczenia porównawcze dowodzą, że faceci bardzo radośnie plotkują, ba nawet niektórzy zdecydowanie przebijają w tym dziewczyny.
O tak! Pamiętam sytuację, gdzie byłam na urodzinach u cioci. Byli tam też mój ojciec i kumpel cioci. Wdali się w dyskusję, a raczej plotki, czysta kronika towarzyska. Wiedzieli oboje, kto z kim i gdzie się spotyka ;D
Administrator
Cleo napisał:
Wiedzieli oboje, kto z kim i gdzie się spotyka ;D
tak, i to jest najlepsze - oni wszystko wiedzą. bardzo często jest tak, że kiedy z koleżankami trafimy na jakiś news czy plotkę, to przekazujemy to też kolegom. a oni (a zdecydowanym mistrzem w tym jest K) na to: "no, wiedziałem już od miesiąca...".
Osobiście dużo lepiej dogaduję się z mężczyznami niż kobietami. Jakoś nie kręcą mnie pogaduszki o kosmetykach, torebkach i odchudzaniu.
Administrator
mireilla napisał:
Osobiście dużo lepiej dogaduję się z mężczyznami niż kobietami. Jakoś nie kręcą mnie pogaduszki o kosmetykach, torebkach i odchudzaniu.
ale na szczęście z kobietami da się też rozmawiać na inne tematy.