Administrator
Ok, powiecie: dziwny temat. Ale wcale, że nie, przynajmniej będę mogła się dowiedzieć, czy to tylko u mnie tak brzydko, czy może nie.
A więc, w moim (nie)pięknym Opolu szaro, buro, zimno.
A u Was?
Teraz słońce przebija się zza chmur,ale za jakieś 5 minut pewnie będzie lać jak cholera.
W moej pięknej, przeboskiej i przenudnej wsi ciągle pada. Deszcz leje się strumieniami tworząc kałuże, w których odbija się niebo. Wszyscy mówią, że jest ciepło ale mi jest paskudnie zimno i czekam na słońce.
Administrator
Kurcze, no, i oczywiście, pada. Nie, no, ja chyba zwariuję. A najbardziej współczuję mojej koleżance - właśnie pewnie moknie gdzieś pod namiotem.
Mary napisał:
Wszyscy mówią, że jest ciepło ale mi jest paskudnie zimno i czekam na słońce.
Aż nie wierzę, że to mówię, ale... ja też nie mogę doczekać się słońca.
PS. Mary, a co to za wieś?
Orle :> Mary tam mieszka od niedawna.
Administrator
Orle? Gniazdo?
Dobra, nic mi to nie mówi. Koło czego to-to leży?
(Moja wiedza geograficzna=mniej niż zero)
Koło Wejherowa, które leży koło Gdańska xD
Takie malutkie miasteczko tudzież wieś.
Nudno tu a do sklepu są dwa kilometry, jak nie mam co robić to łażę w tę i z powrotem. Czasem jeżdzę do miasta.
Przypomniało mi się jak tłumaczyłam jednemu Anglikowi gdzie to leży. Myślał, że używam jakiś tajemnych słów xD
Administrator
O, dzięki, teraz mniej-więcej umiem sobie to wyobrazić.
Hehe. Skojarzyło mi się, jak pewnego dnia stoję na rynku w Opolu ze znajomą, podbija jakiś właśnie Anglik (or maybe Amerykanin) i pyta: "a gdzie jest rynek"?
A żeby było na temat - dla odmiany przestało padać. A jutro podobno ma nawet wyjść słońce.
Czyli pogoda taka jak u mnie
Administrator
I u mnie... chyba cała Polska taka.
To niebo się oburza na prezydenta =='
Administrator
Tylko dlaczego MY cierpimy?
Bo prezydent jest gupi. Ot co a sprawiedliwośc nie istnieje.
Administrator
Eh, no, niestety.
(żeby jutro było słońce, żeby jutro było słońce, żeby jutro było słońce...)