Administrator
znacie tę gierkę? polega na łączeniu cegiełek z cyframi tak, aby uzyskać sumę 2048. działa w wersji przeglądarkowej (http://gabrielecirulli.github.io/2048/), można sciągnąć na dysk, można wgrać jako aplikację na androida. koleżanka mi poleciła, wgrałam sobie na tablet... i nagle długie podróże opole-kraków zaczęły mijać podejrzanie szybko! polecam, gierka jest prosta w obsłudze, zadziała praktycznie na każdym sprzęcie, a dobrze zajmuje czas. i uczy m. in. umiejętności przewidywania i planowania ruchów (oraz radzenia sobie z własną frustracją, jak kilka razy pod rząd się przegrywa XD).
a jakby komuś nie podobały się cyferki, są też obrazkowe wersje: http://community.usvsth3m.com/2048/harr … dition-75/ albo http://community.usvsth3m.com/2048/cats-edition-3/
Użytkownik
A owszem ja grałem w nią, powiem, że szybko się nie nudzi, bo ciągle w nią gram, a pobrałem z 6 miesięcy temu Również polecam na nudne wieczory, podróże, czy inne takie
Musiałam pousuwać ze sprzętów, bo groziło uzależnieniem
Czasem jak mam ochotę, pozwalam sobie na zainstalowanie żeby pograć, bo jest to bardziej problematyczne niż odruchowe włączenie gry i utknięcie na długie godziny. Ktoś doszedł do końca, czy tylko ze mnie taki cienias?
Nie wiedziałam, że są wersje obrazkowe, super! Nie wiem która wersja lepsza, z HP czy kotami, ale przed chwilą grałam w trzy naraz...
Ostatnio edytowany przez mart991 (2015-03-14 14:16:13)
Administrator
mart991 napisał:
Ktoś doszedł do końca, czy tylko ze mnie taki cienias?
końca jako takiego nie ma - nawet po zdobyciu 2048 można przecież grać dalej ja po wielu godzinach wytężonej pracy zdobywam tę upragnioną liczbę, ale to wcale nie sprawia, że przestaję grać XD zwykle gram aż się całkiem zablokuję.
mart991 napisał:
Nie wiedziałam, że są wersje obrazkowe, super!
Nie wiem która wersja lepsza, z HP czy kotami, ale przed chwilą grałam w trzy naraz...
tych obrazkowych jest chyba nawet więcej (koleżanka moja gra na przykład w wersję z 'Władcy Pierścieni', no ale ja akurat znam te ). problem z nimi jest tylko taki, że trudniej zapamiętać kolejność postaci/obrazków i przez to gorzej mi wychodzi planowanie ruchów.
Black Star napisał:
końca jako takiego nie ma - nawet po zdobyciu 2048 można przecież grać dalej
ja po wielu godzinach wytężonej pracy zdobywam tę upragnioną liczbę, ale to wcale nie sprawia, że przestaję grać XD zwykle gram aż się całkiem zablokuję.
aha, czyli można sobie grać w nieskończoność Dzięki za info, nie wiedziałam co się dzieje po uzyskaniu tego wyniku. Na razie szczyt moich możliwości to 512
Black Star napisał:
tych obrazkowych jest chyba nawet więcej (koleżanka moja gra na przykład w wersję z 'Władcy Pierścieni', no ale ja akurat znam te
). problem z nimi jest tylko taki, że trudniej zapamiętać kolejność postaci/obrazków i przez to gorzej mi wychodzi planowanie ruchów.
Rzeczywiście z tym jest kłopot. Z HP jeszcze można się zorientować (ciekawi mnie kto jest najwyżej, Harry czy Voldi), ale z kotami to już w ogóle nie ogarniam po kilku minutach.
Administrator
mart991 napisał:
Black Star napisał:
tych obrazkowych jest chyba nawet więcej (koleżanka moja gra na przykład w wersję z 'Władcy Pierścieni', no ale ja akurat znam te
). problem z nimi jest tylko taki, że trudniej zapamiętać kolejność postaci/obrazków i przez to gorzej mi wychodzi planowanie ruchów.
Rzeczywiście z tym jest kłopot. Z HP jeszcze można się zorientować (ciekawi mnie kto jest najwyżej, Harry czy Voldi), ale z kotami to już w ogóle nie ogarniam po kilku minutach.
nie wiem kto jest najwyżej - udało mi się dojść do obrazka harry'ego, ale nie dalej (akurat w tej wersji) a koleżanka mówi, że to nie koniec. XD